EPILARE DEFINITIVA CU ULTRASUNETE PENTRU PIELEA BRONZATA

Clinica SlimArt a introdus, in premiera in Europa, tehnica revolutionara a epilarii definitive cu ultrasunete. Creata de IMPRESA Technology, Selectif Pro face parte din generatia viitoare de aparate de indepartare de lunga durata a parului nedorit. Aceasta tehnologie foloseste procedura “fir cu fir” si poate completa cu succes tratamentul cu IPL, dovedindu-se eficienta in eliminarea parului din zone mici, greu accesibile, sau cu piele delicata.

Selectif Pro permite conturarea precisa a sprancenelor si tratamentul fara durere a zonelor sensibile si greu accesibile, cum ar fi cea inghinala, buza superioara, barbia si axila. In cazul barbatilor este solutia perfecta pentru eliminarea parului inestetic din nas sau din urechi.

Aparatul utilizeaza caracteristicile parului si ale pielii pentru a transforma firul de par intr-o unda ultrasonica precisa si eficienta. Astfel, un cap ultrasonic in forma de penseta este folosit pentru a focaliza energia acustica direct in firul de par, canalizand energia ultrasunetelor in radacina firului de par, unde este transformata in caldura. Ca rezultat, temperatura radacinii firului de par atinge rapid nivelul care este necesar pentru a inhiba mecanismele de crestere. Deoarece energia este aplicata cu acuratete asupra firului de par, pielea din jur nu este afectata. Firul de par necesita o lungime de 1-2 mm pentru a putea fi tratat cu ultrasunete, intrucat se realizeaza “pensarea” acestuia cu unda ultrasonica.

Tehnologia Selectif Pro completeaza perfect tratamentul cu IPL, intrucat se poate aplica tuturor culorilor de par si tonurilor de piele, inclusiv parului deschis la culoare sau alb. De asemenea, datorita transferului energetic selectiv, siguranta este crescuta, în timp ce posibilele dureri sunt diminuate aproape complet. Un alt avantaj major al noii tehnologii Selectif Pro este acuratetea operatiunii.

Firele de par de pe anumite zone ale corpului pot fi nu doar inestetice, ci si deranjante pentru tine, fie ca esti femeie sau barbat. Vechile metode de epilare, precum ceara sau penseta, sunt si dureroase, dar si periculoase in anumite cazuri (de exemplu, la eliminarea parului din nas). Tehnologiile actuale folosite pentru eliminarea acestor probleme iti ofera solutii moderne, eficiente, nedureroase si mai ales, pe termen foarte lung sau chiar permanent.

Tratamentul cu IPL (lumina intens pulsata) foloseste multiple unde luminoase de energie, reusind astfel sa stimuleze un numar ridicat de structuri diferite ale pielii in acelasi timp. Poate actiona eficient atat in distrugerea permanenta a firelor de par, cat si in tratarea problemelor de pigmentare ale pielii, acnee, regenerarea colagenului sau tratarea leziunilor vaselor de sange. Tehnologia IPL actioneaza cu succes mai ales in cazul firelor de par mai inchise la culoare, in aproape orice zona a corpului, atata la femei, cat si la barbati.

Din cauza ciclurilor de crestere a firului de par, la un anumit moment numai o treime din el poate fi inlaturat. Din acest motiv, tratementul cu IPL necesita intre 4 si 6 sedinte, in functie de tonul pielii si culoarea firelor de par. Persoanele cu piele inchisa la culoare sau cu fire de par deschise vor necesita mai multe sedinte de tratament, deoarece in radacina firului de par exista mai putina melamina. Efectele sunt cel mai adesea permanente, dar este posibila aparitia de foliculi in alte zone. Din acest motiv, vor fi necesare sedinte de intretinere la intervale mai mari de timp.

Avantajele tratamentului cu IPL constau in faptul ca pot fi tratate zone extinse in aceeasi sedinta, de pe aproape tot corpul. Disconfortul si durerea sunt aproape inexistente, iar riscul aparitiei reactiilor adverse este minim, iar firele distruse dispar o mare perioada de viata!