EPILARE DEFINITIVA CU IPL IN TIMPUL SARCINII

epilare femei insarcinateFemeile care se afla in timpul sarcinii, sau in perioada de alaptare nu au voie sa foloseasca epilarea progresiv definitiva IPL. Pe langa aceasta procedura, nici epilarea cu creme, ceara sau electroliza nu este recomandata. Multe femei s-au confruntat cu reactii alergice severe cand au utilizat ceara in timpul sarcinii, desi inainte au folosit-o de nenumarate ori fara efecte negative. De asemenea, au fost inregistrate cazuri de efecte adverse in cazul epilarii definitive cu IPL in timpul sarcinii.

Corpul femeii  insarcinate trece printr-o serie de schimbari hormonale importante, pielea devenind foarte sensibila.

Datorita faptului ca nivelul hormonului progesteron creste, multor femei gravide le apar fire de par groase si inchis la culoare in zona abdominala, chiar daca nu au mai avut niciodata astfel de probleme. Daca ai facut deja tratamente de epilare progresiv definitiva cu IPL in timpul sarcinii si esti ingrijorata, vei fi usurata sa afli ca procedura nu este teratogena, adica nu afecteaza fetusul. In IPL, energia penetreaza in derm nu mai mult de 6 mm, insemnand clar ca este limitata doar la suprafata pielii, neputand patrunde inauntrul muschilor sau corpului.

epilare-progresiv definitiva-gravideInainte de a decide ce tratament sa alegi pentru indepartarea parului in timpul sarcinii, consulta doctorul, pentru a nu intampina alte neplaceri. Anumiti esteticieni pot sustine ca nu exista riscuri in epilarea progresiv definitiva cu IPL sau laser in timpul sarcinii, insa in cazul graviditatii, nu trebuie sa iti asumi nici un risc. Exista multe tehnici pentru indepartarea parului nedorit si IPL este una dintre cele mai moderne tehnologii pentru distrugerea firelor de par permanent. Procesul este similar cu laserul, stopand foliculul sa mai produca fire de par. De asemenea, tehnologia IPL poate fi folosita pentru tratamentele de reintinerire a pielii.